Category Archives: Livet

Alla kan göra något för miljön

Tänk hur vi misshandlar jorden. Jordens resurser tar slut i augusti och efter det så tar vi från framtida generationer. Det är givetvis inte okej. Vi måste alla hjälpas åt att göra något så att vi får har kvar vår vackra planet.
jorden

Det finns flera bra listor och råd om hur små saker i vardagen gör underverk för miljön. Den största energiboven i vår vardag är så klart vår bostad. Det finns faktiskt knep som gör hemmet till en mindre energibov. Det första du bör göra är att se över din värmekälla? Eldar du eller använder du solceller? Ny teknik möjliggör rena energikällor som inte skadar miljön. Det finns även mätteknik som kontrollerar hur mycket vatten du förbrukar och din värme, läs mer om värmemätare här och hur du kan dra fördelar av dessa i ditt hem.

En annan energitjuv är stand by-knapparna på olika elektriska apparater. Ni stänger väl av dem så att ni inte tar av jordens resurser helt i onödan. Vilket är ert bästa knep för att inte ödsla på de begränsade resurserna som finns på jorden?

Koppel och larm

Tänkte bara påminna er att nu då det är mars är det viktigt att ha hundarna kopplade i naturen. Det är nämligen den här tiden alla djurbarn föds. Det är inte bara för att vara snäll ni ska koppla hunden utan det är lag på det. Tänk om det gick att koppla alla inbrottstjuvar enlig lag också. Läste att stölderna av båtmotorer redan kommit igång. Vansinne är vad det är. Sedan finns det knappt någon tid att utreda denna typ brott heller. Jag har skaffat inbrottslarm som så många andra. Fast jag har ett larm du kan lita på eftersom alarmet triggar en larmningscentral. En enhet som känner av både dörrar och fönster.

Sedan så är det toppen för oss djurägare också eftersom inte hunden triggar igång larmet. Hade ett kasst larm innan och det tjöt för jämnan. Många larm är till för att bara användas då huset är tomt. Jag ville ha ett som fugerar även då jag är hemma. Sover jag och behöver upp på toa behöver jag inte i yrvaket tillstånd försöka minnas en kod.
kkka

Vad skulle du välja?

Om du fick välja att möta tre gigantiska gräshoppor eller en gräshoppsvärm vad skulle du välja? Svärmar äter allt i sin väg och människor dör. Det är vandringsgräshoppan som svärmar och 2003 dog exempelvis elva männsikor i Sudan. Gräshoppor anses annars vara en delikatess i många delar av världen. Jag har inte ätit det själv så vad vet jag. Vad skulle du välja nu då, en svärm eller tre gigantiska?
gräshoppa

Anledningen jag frågar är att morfar ska flytta till en lägenhet. Han är lite av en samlare och sparar på allt. Jag och morsan körde lite av hans saker till 24Storage eftersom han inte får plats med allt i en liten tvåa. Stor skillnad att bo i villa och lägenhet när det gäller chansen till förvaring. Hur som helst hade han massor av vykort och ett var från USA men en gigantisk katt på. Det visar sig att det var populärt på 30-talet i USA att skicka vykort med gigantiska djur. Som det ovan med gräshoppan. Fast nej det är inte äkta även om det ser ut som så. Redan på 30-talet kunde de photoshop. Här är ett annat 😀
nna

Det tog stopp

Idag är det fredagen den trettonde. En otursdag och sjävklart gick denna dag också åt helvete. Var på väg till jobbet i morse då bilen bara lade av. Den tvärdog! Svor ni över köerna på motorvägen imorse så var det jag som var boven 😉 Bärgaren gav mig en hint om att det var kamremen så var paj. Som tur var så har jag en polare som arbetar på en verkstad som hade tid att titta förbi. Det är galet dyrt när detta händer eftersom det ofta krävs mer än att bara byta kamrem. Man får vara glad om man klarar sig under 15 000. Min vän ska hjälpa mig att fixa det hela och gav mig tipset om www.skruvat.se fast den sidan har jag handlat från förr. Kände mig faktiskt riktigt kunning inom bilar när jag sa att jag brukade handla där när en inom branschen rekommenderar den sidan också.

En till synes liten detalj, men ack så viktig

En till synes liten detalj, men ack så viktig


Kamremmen får jag givetvis betala själv men eftersom Anders är en riktigt schyst vän har han lovat att hjälpa mig när jag får hem den. Givetvis kommer jag att bjuda på middag, öl och även ge honom en slant. Han gör det ju på sin fritid för att vara hjälpsam. Detta sparar mig många tusenlappar så jag är ändå nöjd mitt i alla otur.

Hur har eran fredag den trettonde varit, någon otur idag?

När storfiskaren talar

bästa
Det här tyckte jag var en superbra tatuering. På riktigt alltså. Jag älskar att fiska men tatueringen är säkert även praktisk till andra saker också än att enbart mäta fisk.

Jag skulle ändra tatueringen lite. Ha lite häftigare siffror eftersom de vara ganska tråkiga på just detta ben. Fast tycker lätt att det är en riktigt läcker tatuering som jag själv skulle gadda mig med.

Måste fundera lite mer bara. Innan jag virar in mig själv i bläck som består i en livstid ska jag göra det med min Lowrance också. Ja jag ska inte tatuera den men vira inte den så den betår hela livet. Jag har äntligen hittat en praktiskt väska till min Lowrance. Det har verkligen varit så klumpigt att släpa med den, men har inte hittat något jag gillat tidigare. Dessutom fanns det flera bra tillbehör som ingick i köpet. Så nu när jag lätt kan ta med ekolodet och lokalisera fisken så lutar det ju att det blir en gaddning ändå. Ni vet annars hur det är med när storfiskaren talar….

I fel bransch

Oj jösses jag inser att jag är i fel bransch. Jag borde ha utbildat mig till läkare. Vården skriker efter utbildad personal. Att du tjänar bra som hyrläkare det visste jag, men jag trodde inte att de tjänade som statsministern själv.

En hyrläkare begärde för elva dagars arbete över en halv miljon kronor. Landstinget betalade det. Nu är ju doktorer högutbildade och eftertraktade, men räck upp en hand alla ni som trodde att de kunde tjäna nästan 47 000 om dagen.

Detta är så klart ett extremfall. Det är inte många som tjänar så mycket. Fast stafettläkare tjänar bättre än en som sitter på en ordinarie tjänst. De BÖR tjäna mer eftersom de reser runt i riket och servar där behovet är som störst. Skulle lönen vara mindre skulle det vara svårt att locka folk till vissa orter och tjänster.

Fast hej och hå, för en miljon i månaden sadlar jag lätt om och börjar arbeta inom vården!

doktor

Hungrig!

kaff

Tjenare allihop!

Hur står det till med er? Jag sitter och dricker en kopp kaffe och inväntar ett samtal innan jag kan ta lunch idag. Känner mig sjukt hungrig och har gjort det sedan halv elva, fattar inte riktigt varför jag inte står mig på min vanliga frukost idag. Men snart får jag ta mig till subway och köpa mig en kyckling teriyaki sandwich, ska bli så galet gott! Efter jobbet så är öl-dags med några kollegor. Blir ingen sen kväll eftersom det är tidigt jobb i morgon, men det ska bli härligt att komma ut lite och träffa grabbarna!

Nu kör vi, oktober!

lo

Äntligen helg!

skor

Tjenare allesammans!

Hoppas ni har haft en bra vecka och njuter lika mycket av att helgen nu är här, som jag gör. Jag har dessutom belönat mig själv med ett par nya skor från Nike. Jag har verkligen blivit helt besatt av Nike, köper nästan inga andra skor än deras. Om det inte gäller finskor, det vill säga. Så om några dagar komma de senaste tillskottet trilla ner i brevlådan vilket jag ser fram emot. När man jobbar, som oftast stående, så behövs det ju verkligen bra skor för att inte förstöra ryggen helt och hållet. De jag använder som mest nu börjar bli lite väl slitna, då stödet inte riktigt är där som det var i början. Så det var verkligen dags för ett par nya! Men nu, nu tar vi helg!

Bra start på veckan!

Tjabba allihop!

Då har vi kommit fram till måndagen igen och efter en så bra helg som jag har haft så är det faktiskt inte så tungt som det brukar vara. Efter gårdagens middag hemma hos mamma så har jag dessutom kylskåpet fullt med rester, vilket inte alls är fel i början av veckan. Nu vet jag ju att jag har minst två middagar färdiga av riktigt god mat, som bara ska värmas i micron i någon minut!

left

Dessutom så kom jag faktiskt i säng i tid igår så jag är inte sådär trött som jag brukar vara på måndagsmorgnar. Det känns helt enkelt som den här veckan kommer bli en bra en, jag har i alla fall alla de rätta förutsättningarna för en bra vecka! Ni då?