Category Archives: Shopping

om shopping

Sommarstädning i hemmet

Sommaren är en perfekt tid på året för att städa ur och rensa där hemma. Man har en tendens att samla på sig massor av onödiga prylar, och dessutom tar ju allt plats! Resväskor är ett bra exempel på grejer som man gott och väl skulle kunna magasinera när man inte använder dem. Tur då att det finns bra och billiga magasineringsalternativ, så som till exempel 24Storage. De erbjuder förråd att hyra för en överkomlig slant, och det finns allt till små förråd till större magasin beroende på vad det är man vill förvara. Alla förråd är insynsskyddade och man har tillgång till dem nästan dygnet runt. Perfekt att detta alternativ finns för alla som bor i lägenhet och kanske inte har något förråd som ingår i hyran eller så är det redan fullt med grejer sedan sist man städade!

Dags att städa lägenheten

Höj sjuksköterskornas löner!

Jag blir faktiskt riktigt upprörd när jag läser tidningarna om den svenska sjukvården. Sjuksköterskornas löner är katastrofalt dåliga. Här kan ni läsa lite allmän info om lön sjuksköterska. I kvällspressen har det varit några artiklar om detta och i storstäderna klarar sig inte en del av sjuksköterskorna på sina löner. De har en lön på cirka 22 000 i brutto. Hyrorna i storstäderna är höga och särskilt när många är hänvisade till andrahandsmarknaden. Att leva själv som singelmamma på den lönen är ju omöjligt. Det blir ju en annan sak om det är två som drar in pengar till hushållet. Sedan skiljer lönerna mellan sjuksköterskor såklart beroende på utbildning. Att nämna sjuksköterska och tro att alla har samma lön är lite dumt eftersom det finns så många olika typer av sjuksköterska. Vissa är undersköterska, andra narkossköterska och en tredje något annat. Jag blir så himla less på att de ska ha så dåliga löner, det är åt he***te. Jag har dock sett att det finns chanser att höja sin lön för vårdpersonal om de arbetar som staffetsjuksköterska.
Nej jag blir så arg då jag tänker på detta. Samtidigt som kassa direktörer får sparken och ändå får miljonbonsar som bekostas av våra skattepengar.

sjuksl

Alla kan göra något för miljön

Tänk hur vi misshandlar jorden. Jordens resurser tar slut i augusti och efter det så tar vi från framtida generationer. Det är givetvis inte okej. Vi måste alla hjälpas åt att göra något så att vi får har kvar vår vackra planet.
jorden

Det finns flera bra listor och råd om hur små saker i vardagen gör underverk för miljön. Den största energiboven i vår vardag är så klart vår bostad. Det finns faktiskt knep som gör hemmet till en mindre energibov. Det första du bör göra är att se över din värmekälla? Eldar du eller använder du solceller? Ny teknik möjliggör rena energikällor som inte skadar miljön. Det finns även mätteknik som kontrollerar hur mycket vatten du förbrukar och din värme, läs mer om värmemätare här och hur du kan dra fördelar av dessa i ditt hem.

En annan energitjuv är stand by-knapparna på olika elektriska apparater. Ni stänger väl av dem så att ni inte tar av jordens resurser helt i onödan. Vilket är ert bästa knep för att inte ödsla på de begränsade resurserna som finns på jorden?

Koppel och larm

Tänkte bara påminna er att nu då det är mars är det viktigt att ha hundarna kopplade i naturen. Det är nämligen den här tiden alla djurbarn föds. Det är inte bara för att vara snäll ni ska koppla hunden utan det är lag på det. Tänk om det gick att koppla alla inbrottstjuvar enlig lag också. Läste att stölderna av båtmotorer redan kommit igång. Vansinne är vad det är. Sedan finns det knappt någon tid att utreda denna typ brott heller. Jag har skaffat inbrottslarm som så många andra. Fast jag har ett larm du kan lita på eftersom alarmet triggar en larmningscentral. En enhet som känner av både dörrar och fönster.

Sedan så är det toppen för oss djurägare också eftersom inte hunden triggar igång larmet. Hade ett kasst larm innan och det tjöt för jämnan. Många larm är till för att bara användas då huset är tomt. Jag ville ha ett som fugerar även då jag är hemma. Sover jag och behöver upp på toa behöver jag inte i yrvaket tillstånd försöka minnas en kod.
kkka

Nytt inför våren!

Hoppas att ni hade en härlig påskhelg, allihop! Det hade jag, vill jag lova. Dock känner jag mig fortfarande sjukt mätt. Men så är det ju efter varje högtid för mig, äter alltid på tok för mycket och toppar det med en jäkla massa öl. Haha, men påskölen är ju så god! Nu har jag dock ändrat fokus från påsken till hemmet. Det är nämligen dags att fixa till lite här hemma, men sånt som jag skjutit upp lite väl länge. Mitt första uppdrag är att hitta stolar till matbord och vardagsrum, då de är så slint nu så jag knappt vågar sätta mig på dem. Jag tänker att det ska vara flätade stolar till vardagsrummet och några i mörkt trä till matbordet.stolDen här hade varit snygg att ha två av till vardagsrummet, eller?

Bec.

bec

Shoppingnoja

Nu jäklar är Chad på g ska jag tala om för er! Jag har verkligen handlat kläder och prylar idag. Billiga träningskläder hittade jag också.  Känns asbra. Har ju tänkt att försöka komma igång på riktigt och dra i lite vikter. Tänkte försöka få till någon typ av beach-body för den här sommaren. Det är aldrig försent, det har jag hört. Ska försöka lägga upp ett bra program men det är sjukt svårt när man inte riktigt vet hur man ska göra. Kolla internet och sådär kan man ju göra men frågan är om det ens hjälper. Jag menar, alla är ju på olika nivåer och det inkluderar ju även mig. Tyvärr.

Jag hittade också en grym annonssida där man kan köpa allt möjligt, allt från mobiltelefoner till möbler. Det är ju toppen. Jag är ju på jakt efter en mobiltelefon men har inte råd att köpa någon cash. Och det är för mig det enda alternativet att köpa en mobiltelefon. Att ta den på avbetalning från tre eller Tele2 är så sjukt onödigt. Jag gjorde det med en jag har nu, en iPhone 4s. Då betalar jag 499:- varje månad i 24 månader. Asbra tänkte jag, det har jag ju råd med. Men om man räknar 499*24 så blir det 11 976:-, och inte 7000:- eller vad den nu skulle kosta att köpa cash. Det är ju helt sjukt, rena rama rånet. Ja, eller dom säger att man får telefonen gratis och att man betalar för abonnemanget men det är väl ingen som är så korkad att dom tror på det va?

Chad har klampat i kvicksand

Ja jag har ju inte direkt gjort de smartaste dragen i mitt liv. Jag hittade ju alla mina julklappar. Bra jobbat.

Problemet är bara att jag beställde allting från internet. Jag trodde jag betalade allt på en gång så resten av pengarna jag ägde och hade gjorde jag snabbt slut på. Det var bara det att många grejer hade jag tagit på faktura så där satt jag med massa julklappar och ett tomt bankkonto. Jag vräkte ur mig min klagan till min kära mor som började prata om sms lån och sånt och jag sa till henne att jag vet redan om dom där grejerna men jag hade tänkt att smslåna från dig istället. Då skrattade hon bara och sa att ja visst, ville bara skrämmas lite.

Morsor alltså! Ibland blir man ju galen!

Ikväll är det i alla fall dags för min favvofilm The Beach. Har vart sugen på den så många dagar nu men med tanke på julen och sånt där så har jag vart så illa tvungen att hålla god min och kolla Kalle och Sound of music eller vad det nu är som går. Men det har vart trevligt. Över all förväntan faktiskt!

Gammal gammal dänga

Minns ni den här? Den poppade vi sönder till förut!

Tankar om att bo

En kompis till mig håller på att flytta och eftersom jag har viss koll på hans hemstad gav jag honom några tips på mäklare enköping. Bostadsmarknaden ser ju lite olika ut beroende på var man befinner sig, men möjligheten att få ett bra boende är förmodligen mycket större i Enköping än i Stockholm. Det räcker med att följa nyheterna för att se att bostadsfrågan är en het potatis här i storstan. Många väljer ju i dag att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter, en investering man absolut bör slå till på om man har möjlighet. Den som vill veta mer om det kan bara googla ombilda hyresrätt Stockholm, så kommer det upp hur mycket matnyttig information som helst.

Själv har jag många gånger fantiserat om att börja göra affärer på bostadsmarknaden, allra helst utomlands. Berlin är till exempel fortfarande en stad där det är värt att investera i bostäder, även om de riktiga klippens tid förmodligen är förbi. Vill man bli rik på fastigheter gäller det så klart att ha öga för när det är läge att köpa. Tänk om man hade köpt ett gäng billiga lägenheter i Stockholms innerstad på den tid då det fortfarande ansågs som slum. Man hade varit mångmiljonär flera gånger om i dag! Men jag var å andra sidan inte så gammal på 60-talet, så jag hade inte haft råd ändå. Precis som nu.

När är det läge att slå till?

När är det läge att slå till?